Wie zijn wij?

C&T technics is in 1997 opgericht en heeft zich gespecialiseerd in Ontlakking, Industriële Reiniging en Chemische Oppervlakte Behandeling.
De technische specialisten van C&T technics kunnen bogen op een praktijkervaring van meer dan 25 jaar en hebben persoonlijk bijgedragen aan de ontwikkeling van de (milieuvriendelijke) technieken zoals die heden ten dage in deze industrie worden toegepast.

C&T technics heeft zich toegelegd op dienstverlening aan de lak- en coating industrie en ontlakt hiervoor onder andere ophanggereedschap, zoals haken, rekken en roosters en ook foutief gelakte producten en renovatiewerk.
Maar ook particulieren kunnen voor het ontlakken van een hekwerk, motorframe en dergelijke bij C&T technics terecht.

Verder houdt C&T technics zich bezig met het verwijderen van kunststof (half)fabrikaten en residu's voor de kunststofproducerende en -verwerkende industrie. Met name mixers, heaters en preheaters worden bij C&T technics uitgesmolten en gepyroliseerd.
Verder heeft C&T technics zich toegelegd op het reinigen van onderdelen van spuitgietmachines zoals extruderschroeven en dye-plates maar ook het verwijderen van oude kunststofcoatings en -voeringen van ketels, tanks en leidingen voor de chemische industrie en het reinigen van filters voor de petrochemische industrie.

Daarnaast heeft C&T technics een aparte afdeling die zich bezig houdt met het reinigen van bakkerijbenodigdheden zoals bakplaten, broodbussen en koppels.

Al deze werkzaamheden worden uitgevoerd in een modern ingerichte fabriek aan de Frontstraat in Uden.

Een andere niet onbelangrijke poot van C&T technics is de afdeling chemische oppervlaktebehandeling. Deze afdeling levert chemische processen en producten aan de metaalverwerkende industrie voor het voorbehandelen van te coaten producten en behandeling voor koudvervorming en anti-galling.

Door haar jarenlange ervaring is C&T technics een partner voor vele bedrijven als het gaat om advies en oplossen van problemen.

Zo heeft de afdeling chemische oppervlaktebehandeling technieken ontwikkeld voor standtijdverlenging van procesbaden om te besparen op grondstoffen en om het milieu te ontzien.

Met het oog op het milieu hanteert C&T technics een uiterst zorgvuldige manier van werken en C&T technics is zich terdege bewust van haar bedrijfsactiviteiten in relatie tot het milieu.

Zij werkt uiteraard geheel binnen de kaders van de vergunning op de Wet Milieubeheer, de Eural afvalstoffenlijst en de meest actuele Europese regelgeving zoals IPPC en doet dat vanuit een sterk gevoel van medeverantwoordelijkheid voor onze leefomgeving.
Geen loze woorden, maar dagelijkse C&T praktijk.