IJzerfosfateervloeistof

Na 2 jaar onderzoek is het C&T technics uit Uden gelukt om de vloeistof van een afgewerkt ijzerfosfateerbad zodanig te behandelen dat die opnieuw gebruikt kan worden. Het volledig regenereren van een ijzerfosfateerbad dus!Een ijzerfosfateerbad hoeft in de toekomst nooit meer compleet ververst te worden. 

Hiermee draagt C&T technics bv in zeer hoge mate bij aan het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de oppervlaktebehandelingbranche.Het principe is, zoals altijd bij vooruitstrevende nieuwe ontwikkelingen, erg simpel. Het is gebaseerd op absorptie, flocculatie en filtratie. Je selecteert de beste absorberingsmiddelen voor gedispergeerde en geëmulgeerde olie in water en zoekt vervolgens een tensidesysteem voor je ijzerfosfateerproducten dat niet door dit absorberingsmiddel wordt verwijderd. Een simpele afvalwaterbehandeling die zich onderscheidt doordat het filtraat niet wordt afgevoerd, maar als nieuwe ijzerfosfateervloeistof opnieuw gebruikt wordt.

 Deze noviteit is gepresenteerd op de Surface 2012 in ‘s-Hertogenbosch op 10 en 11 oktober. Een Powerpoint presentatie van het proces treft u hier aan.