Oppervlaktebehandeling

C&T Technics levert oppervlaktebehandelingsprocessen.
(Wij zijn uitsluitend leverancier van deze processen en voeren deze niet als loonwerk uit!)

Voorbehandelingsprocessen

  • Producten die gelakt of gecoat moeten worden krijgen als oppervlaktebehandeling een speciale voorbehandeling om een goede hechting te garanderen en de bescherming tegen corrosie te verbeteren.
  • Stalen producten die koud vervormd worden (dieptrekken) krijgen als oppervlaktebehandeling een speciale fosfaatlaag om de smeerfilm vast te houden en contact van staal op staal (zgn koudlas) te voorkomen.
  • Producten die op elkaar moeten inlopen (tandwielen etc.) worden voorzien van een speciale fosfaatlaag om de zgn glij-eigenschappen te verbeteren.
  • Producten die niet gelakt worden maar een hoge corrosiewering moeten hebben worden voorzien van een speciale fosfaatlaag die tevens de olie of waxfilm vasthoudt die als nabehandeling wordt toegepast (b.v. bouten, moeren, motoronderdelen, (blad)veren etc.)

Wij leveren voor bovengenoemde oppervlaktebehandeling de processen voor:

C&T technics is leverancier (wij voeren deze processen niet zelf in loon uit) van bovengenoemde processen voor oppervlaktebehandeling aan vrijwel alle takken van de metaalverwerkende industrie. Zo zijn producenten van stalen meubelen, huishoudelijke apparaten, fietsen, verwarmingsradiatoren en vooral looncoat bedrijven trouwe afnemers. Door jarenlange ervaring zijn wij in staat om de meest moeilijke problemen op het gebied van chemische oppervlaktebehandeling effectief op te lossen, maar vooral op het gebied van milieutechnische vraagstukken zijn wij, door zeer innovatieve activiteiten, toonaangevend op de Nederlandse markt.

C&T technics heeft momenteel de beschikking over chromaatvrije systemen voor oppervlaktebehandeling van aluminium die door Qualicoat zijn goedgekeurd.
Voor verzinkt staal zijn chromaatvrije processen voor oppervlaktebehandeling voorhanden die ruimschoots voldoen aan de normen van de Visum en GSB.