Chromaatvrij

Naast de "conventionele" chromateermiddelen en de Dunnelaag Technologie hebben wij ook de beschikking over chromaatvrij voorbehandelingsprocessen voor aluminium en verzinkt staal. 

Deze processen zijn gebaseerd op polymeren of silanes in combinatie met een lage concentratie Zirkonium of Titanium en worden uitsluitend als eindpassivering en “no-rinse” systemen ingezet eventueel met een "demiwater-mist" als naspoeling

De gevormde conversielagen zijn echter vele malen dunner dan een chromaatlaag maar zorgen te allen tijde voor een uitstekende hechting van vrijwel iedere coating geven vergelijkbare resultaten in de kunstmatige corrosietesten. Bij toepassing van deze processen is een regelmatige en nauwkeurige procescontrole vereist omdat verontreiniging van het chromaarvrije procesbad direct invloed heeft op de kwaliteit van de gevormde laag en temperatuurafwijkingen direct invloed hebben op de dikte van deze laag. 

Bij de chromaatvrije voorbehandelingsprocessen horen ook weer de benodigde voorbewerkings- en spoelstappen zoals ontvetten  en eventueel beitsen. Wanneer de te behandelen producten een extrusiehuid bevatten is beitsen als voorbewerking een vereiste. Bepaalde kwaliteitslabels zoals Qualicoat schrijven voor dat een bepaalde hoeveelheid aluminium moet worden afgebeitst voordat de chromaatvrije conversielaag wordt aangebracht.

 Voor meer informatie of het maken van een afspraak mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel +31-(0)413-331083.